Vrienden van de Hanzefeesten

Beste inwoner, ondernemer, toerist of liefhebber van Doesburg

De tweede zaterdag van juni is het weer zover! De historische binnenstad van Doesburg waant zich even terug in de tijd tijdens het Hanzefeest! De historische stadskern ziet er voor één dag in het jaar uit als een Middeleeuws tafereel. Figuranten in middeleeuwse kostuums, dieren, oude ambachten, muziek, een gezellige markt, volop vermaak voor de kleintjes onder ons, alles staat die dag in het teken van Middeleeuwen. Kortom een feest voor jong en oud!

Stichting Hanzefeesten Doesburg organiseert jaarlijks dit mooie cultuurhistorisch Middeleeuws feest. Het Hanzefeest is gratis toegankelijk. De organisatie van het prachtige evenement kost natuurlijk veel tijd en geld. De Stichting Hanzefeesten Doesburg heeft een prachtig rekwisieten- en een kledingbestand opgebouwd rond het thema de “Middeleeuwen”. Ieder jaar komt hier nog veel bij. Maar hiermee zijn we niet zelfvoorzienend. Daarnaast is er elk jaar geld nodig om acts, ambachten en overig entertainment in te huren, om er een écht cultuurhistorisch feest van te maken.

Daarom zijn we op zoek naar u!
Vrienden van de HanzefeestenU kunt met een (klein) bedrag per jaar de Hanzefeesten sponsoren door “Vriend van het Hanzefeest” te worden en helpen dit prachtige evenement mogelijk te maken.

U kunt zich aanmelden als:

Vriend worden van de Hanzefeesten Doesburg

Ja, ik word

Selecteer welk pakket waarvoor kiest:

Pakket “Soldaat”: € 15,- per jaar
Als Soldaat draagt ons een warm hart toe en ontvangt één Hanzeduyt.

Pakket “Officier”: € 25,- per jaar
Als Officier draagt ons een warm hart toe en ontvangt twee Hanzeduyt én gratis Middeleeuwse kleding voor één dag.

Pakket “Hertog”: € 40,- per jaar
Als Hertog draagt ons een warm hart toe en ontvangt drie Hanzeduytenén gratis Middeleeuwse kleding voor één dag.

Eén Hanzeduyt kunt u inwisselen bij “de Mosterdfabriek” op het Gildeplein voor een potje echte Doesburgse mosterd. Bij “Lekkers2GO” krijgt u voor twee Hanzeduyten een doosje heerlijke hanzeballetjes en bij “Bakker Koenen” krijgt u voor drie Hanzeduyten een pakje lekkere Doesburgse moppen.

Om het u en ons makkelijker te maken, vragen we u om het onderstaande incasso formulier in te vullen zodat we uw bijdrage jaarlijks mogen ontvangen.

 

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Bestuur Stichting Hanzefeesten Doesburg