Muziek tijdens de Hanzedag

Ondertussen begint de “line up” aan muziekgroepen definitieve vorm te krijgen.

Voor het eerst dit jaar op het Doesburgse Hanzefeesti: Imbue.
Hun muziek is laat-middeleeuws, op de overgang van de middeleeuwen naar de Renaissance. Zij spelen volksliederen, maar ook hoofse stukken. Zoals zij het zelf omschrijven: De frivole blokfluit en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter, maar de melancholische viola da gamba, sprankelende bouzouki en dragende stem kunnen ook prachtige ballades brengen. Laat u meenemen naar de mystieke wereld van de oude muziek.

Daarnaast is terug van weggeweest Krebbel, die vrolijke en sfeervolle muziek uit alle periodes van de middeleeuwen laat horen. Daabij spelen ze onder meer met draailieren, doedelzakken, schalmeien, hoornpijp, snarentrom, huidentrommels en fluiten. Voor kinderen in het publiek neemt Krebbel altijd een hoeveelheid kleine instrumentjes mee zodat ze met de muzikanten kunnen meespelen.

Na hun sfeervolle optredens vorig jaar zullen ook nu weer De Speelluden van Campen van de partij zijn. Dit duo, bestaande uit Leo Torn op schuiftrompet en Stieneke Torn op lijsttrom, speelt middeleeuwse muziek en dansen op historische instrumenten.

preloader