“The Boy” op vrijdag 8 juni a.s. in het filmhuis van Doesburg

In het Filmhuis van Doesburg te zien!!!

Aan de vooravond van de Doesburgse Hanzedag alvast een griezelige film om in de stemming te komen!

 The Boy

In de ban van een jongen

Nanny Greta rijdt een bospad op  richting de plek waar ze de komende maanden zal gaan babysitten. In de verte doemt een groot landhuis op. Onmiddellijk wordt een onheilspellend gevoel opgeroepen als er niemand thuis blijkt te zijn en ze door boodschappenbezorger  Malcolm verzocht wordt om even te wachten. Wanneer ze door de ouders van het gezin voorgesteld wordt aan hun achtjarige zoon Brahms, blijkt dit jongetje een porseleinen pop te zijn. Wat een uit de hand gelopen grap lijkt, ontspoort in vreemde gebeurtenissen wanneer de ouders een tijdje van huis zijn. De opvoeding van het jongetje is vastgelegd in regels. Een eenvoudig baantje, want hoe moeilijk kan het verzorgen van een pop nu eigenlijk zijn? Als ze vreemde geluiden in het huis hoort en spullen gaat missen raakt ze er langzaam maar zeker van overtuigd dat Brahms niet zomaar een pop is. Het huis en de mistige omgeving lenen zich uitstekend voor een enge sfeer.

Regie: William Brent Bell, Engeland, 2015, 97 min.

Met o.a.: Lauren Cohan, Rupert Evans, Jim Norton en Diana Hardcastle

preloader